què és la bioconstrucció

Què és la bioconstrucció i per què té cada vegada més seguidors

La bioconstrucció, també dita ecoconstrucción, és un tipus d’estil arquitectònic sostenible que busca integrar una construcció amb els seus voltants.

Aquest estil de construcció és més respectuós amb el medi ambient i minimitza l’impacte sobre l’entorn de qualsevol projecte. Comptem amb primeres marques com Uniland.

A Materials Massagué, volem sumar-nos, cada vegada més, a aquestes tendències respectuoses amb el medi ambient, per això, us volem parlar de la bioconstrucció.

què és la bioconstrucció

Com definir la bioconstrucció

Primer de tot, és necessari conèixer l’entorn natural i cultural on edificarem. D’aquesta manera, permetrà una millor adaptació al paisatge, la societat i el seu entorn general.

què és la bioconstrucció

Quins pilars la defineixen

Materials Naturals

S’usen materials ressò-sostenibles, és a dir, elements que generen poc impacte mediambiental, ja que no comporten gairebé manipulació i s’extreuen prop de la zona.

D’aquesta manera, s’estalvia bastant energia, reduint el CO₂ i s’usen materials reutilitzats, allargant la seva vida útil.

què és la bioconstrucció

Sostenibilitat

Existeix un equilibri, gairebé perfecte, entre els valors econòmics, ecològics i socials. A més de ser respectuós amb l’entorn, ha de ser econòmicament viable per a procedir amb la seva aprovació.

Per part seva, no hem de deixar de costat la part social, ja que ha de ser una construcció justa socialment.

Col·laboració

El principal objectiu de les ecoconstrucciones no és maximitzar beneficis, sinó que pretenen potenciar i implementar un desenvolupament just de la societat i de l’entorn.

Benestar

En estar en sintonia amb el medi ambient, l’aire que es respira és de major qualitat, a causa de la menor emissió de gasos contaminants que les obres normals.

Així, es permet aconseguir un major confort i salut per als integrants de la ecoconstrucción.

Quines són les característiques principals de la ecoconstrucción

–          Permet un disseny més flexible que les construccions normals, ja que el comprador pot realitzar peticions.

–          Bona ubicació, amb poc impacte sobre la flora i fauna de voltant.

–          Bona distribució d’espais. Per a aconseguir una major il·luminació natural, es distribueixen les habitacions de manera estratègica, orientant aquelles estades més utilitzades cap al sud i les menys cap al nord.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

CatalanSpanish